miercuri, 29 august 2012

Membrii PNȚCD se delimitează de Aurelian Pavelescu

sigla-rez-PNT-medresVă invit să semnați alături de mine comunicatul de mai jos, astfel: click pe Comments (dreapta sus, lângă titlu), apoi, în josul paginii, după ultimul comentariu, în căsuța Lasă un răspuns, introduceți numele, prenumele, profesia, data de la care sunteți membru PNȚCD, organizația din care faceți parte, funcția în partid (dacă este cazul), alte calități / demnități - demnitari, aleși locali (dacă este cazul, chiar dacă au fost deținute în trecut)
Vă atrag atenția că sunt moderate comentariile și nu voi da drumul pe blog decât celor care respectă condițiile de mai sus și scopul acestei postări: strângerea de semnături împotriva lui Aurelian Pavelescu.
Vă mulțumesc mult

Cristina Andrei, traducător, membră PNȚCD din 1992,  Org. PNȚCD Sector 1 București

NU Aurelian PavelescuCOMUNICAT: Membrii PNȚCD se delimitează de Aurelian Pavelescu

Asistând la recentele acțiuni de constituire a unei alianțe așa-zis de centru-dreapta, alcătuită din PDL și sateliții săi, constatăm cu uimire că dl. Aurelian Pavelescu, un personaj public periferic, ce a parcurs în cariera sa spectrul politic românesc aproape în întregime, se erijează în reprezentantul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, târând numele acestui partid istoric în derizoriul unei lupte între diverse grupuri de interese, cu care PNȚCD nu are nici o legătură.

De aceea, noi, subsemnații, ne vedem obligați a preciza următoarele:

1. Aurelian Pavelescu beneficiază de o inexplicabilă recunoaștere în justiție a unui congres convocat și desfășurat nestatutar și ilegal; ca urmare a acestei "recunoașteri juridice", dl Pavelescu își proclamă o legitimitate pe care majoritatea membrilor PNȚCD nu o recunosc și nu au recunoscut-o vreodată.

2. Situația juridică a partidului este încă neclară, și toți președinții de facto sau de jure ai partidului sunt actualmente contestați în justiție; prin urmare, recunoașterea legală a unuia sau a altuia este, în fapt, provizorie, până la rezolvarea tuturor litigiilor în instanță.

3. Considerăm că tergiversarea proceselor legate de PNȚCD – aflat în această situație de cca 4 ani – constituie o gravă abatere de la principiile democrației, privând partidul nostru, ca întreg, precum și pe membrii acestuia, individual, de drepturi constituționale elementare. Prin urmare, facem apel pe această cale la instituțiile răspunzătoare de judecarea proceselor în care PNȚCD este parte, solicitându-le judecarea cu celeritate a tuturor acestor procese.

4. Apreciem că, dacă legea și dreptatea își vor urma cursul firesc, situația se va reglementa în curând și adevărul va ieși la iveală: Aurelian Pavelescu nu are îndreptățirea morală – și de altfel de nici o altă natură – de a se considera lider al PNȚCD, cu atât mai puțin președinte al acestuia.

Așadar, considerăm de datoria noastră să avertizăm pe toți cei care intenționează să aibă relații oficiale cu PNȚCD că luarea în considerare a dlui Aurelian Pavelescu ca reprezentant al partidului nostru este o eroare care va face ca toate documentele în care domnia sa va apărea ca având această calitate să fie lovite de nulitate.

Invităm toți membrii de bună-credință ai partidului să se alăture demersului nostru de a ne delimita de Aurelian Pavelescu, de a protesta față de pretenția sa de reprezentant al PNȚCD, față de folosirea numelui partidului nostru în jocuri politice ce ne sunt străine. Vă invităm la continuarea luptei comune împotriva imposturii și pentru promovarea adevăratelor valori ale acestui partid istoric: democraţia, morala creştină, patriotismul luminat, dreptatea socială. Obiectivul principal al nostru, al țărăniștilor de bună-credință este reunificarea reală a PNȚCD sub semnul adevăratelor sale valori. La acest obiectiv urgent se adaugă un altul, nu mai puțin important, pe care îl dorim atins cât mai curând posibil: relansarea partidului pe scena politică românească, unde PNȚCD poate și trebuie să se constituie în atât de dorita și necesara alternativă la clasa politică actuală.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

București, 27 august 2012

 

ACTUALIZARE 1  (30 aug. 2012)

Constantin Martian, președintele Alianței Civice își exprimă un punct de vedere anti-Pavelescu:  "Ma aflu printre cei care percep aceasta actiune ca pe o incercare a PDL-ului de a-si ascunde culoarea portocalie, atat de nepopulara astazi, folosindu-se de un Pavelescu, care in opinia mea compromite astfel PNTCD-ul si pe reprezentantii legitimi ai acestuia". Citiți în întregime mesajul domniei sale aici.

ACTUALIZARE 2 (30 aug. 2012)

  • Lista semnatarilor - în permanentă actualizare - o găsiți aici:  Listă semnatari


ACTUALIZARE 3 (15. apr. 2013)

Comunicatul poate fi descărcat în format în format pdf aici: Documente Rezistența PNȚCD, laolaltă cu 2 tabele de semnături: unul pentru membri, unul pentru simpatizanți.  Dați un print, adunați câte semnături puteți (Fiecare contează!)  și păstrați originalele pentru când ne întâlnim.  Între timp, puteți trimite copii scanate ale  tabelelor cu semnături la adresa rezistenta.pntcd@gmail.com. V-aș fi recunoscătoare dacă ați include tabelele completate și electronic (în fișierul .doc, completați rubricile, după ce ați strâns semnăturile fizic, pe hârtie), pentru o centralizare mai ușoară :) Dacă vi se par complicate toate aceste proceduri, vă rog să trimiteți tot la adresa rezistenta.pntcd@gmail.com un mesaj cu subiectul "Delimitare fata de A. Pavelescu", iar în corpul mesajului vă rog să vă lăsați datele solicitate mai sus. La proxima întâlnire voi avea la mine comunicatul și tabelele tipărite, astfel încât să puteți semna fizic, pe hârtie. Vă mulțumesc mult!

 

8 comentarii:

  1. […] de discuții și negocieri, întrucât și-a demonstrat reaua-credință în nenumărate ocazii. Aurelian Pavelescu NU reprezintă PNȚCD ‒ acesta este mesajul nostru permanent, iar obiectivul nostru principal este demascarea […]

    RăspundețiȘtergere
  2. GHEORGHITA CIOT ,membru PNTCD din 201223 noiembrie 2013 la 04:27

    GHEORGHITA CIOT Interpret de muzica populara,Suceava.Consider ca multi din actualii lideri sunt murdari si nu merita sa ocupe functii de conducere in structurile partidului si mai ales sa reprezinte un electorat de dreapta tradat de atatea ori. Dragii mei colegi va spun parerea mea cu privire la relansarea partidului .Sunt de acord cu acei membri care impartasesc ideea de a nu primi in partid pe oricine si oricum ,de a construi un partid cu o sustinere mai mica dar bazata pe acele principii crestin democrate ,avand in frunte morala crestina si monarhia.nu trebuie sa fim radicali cu o parte din acei membri care vad altfel relansarea ,trebuie cu masuri democrate sa ne impunem punctele de vedere si atunci cand suntem majoritari sa intram la conducere .Sunt membru PNTCD de un an si jumate am fost consilier local la consiliul local Scheia ,Suceava in perioada 2004-2008,ales pe listele PNL. Am fost la inmormantarea lui Corneliu Coposu si atunci am cunoscut unii membri din organizatia de tineret din acea vreme ,care mi-au insuflat incredere si un respect deosebit fata de PNTCD.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andrei Bandrabur, simpatizant, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgia

    Cred ca acest grup ar trebui sa interactioneze si cu gruparile monarhiste. In fond, PNTCD este un partid pro-monarhie.

    Cu stima,
    Andrei Bandrabur

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate domnule Bandrabur,
    Mulţi dintre noi sunt activi în asociaţii oficiale (ANRM, de pildă) şi / sau în grupuri neoficiale monarhiste. Activitatea pro-monarhie vine "la pachet", ca să zic aşa, cu cea de ţărănist :)
    Vă mulţumesc mult pentru vizită

    RăspundețiȘtergere
  5. GHILINTA MARCEL ,taranist din 1990filiala Brasov(autosuspendat decembrie 1990-2005 functionar public),Membru PNTCD sector 5, activ din septembrie 2005 Taranist antiPavelescu de la revenirea in partid si pina icind PNTul va scapa in sfarsit de acesta sau voi muri(prietenii stiu de ce).Sustinator al Monarhiei in general si a Majestatii sale Mihai I in special.

    RăspundețiȘtergere
  6. semnez contra domnului Pavelescu,nu vreau sa mai faca parte din acest partid .implicit sa-l mai conduca vreodata.
    Daniel Noti inginer,simpatizant .

    RăspundețiȘtergere